sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Kermaa, sokeria ja sitruunaa.



Kermaa, sokeria ja sitruunaa. Kolmesta yksinkertaisesta raaka-aineesta syntyy kirpsakan makea lemon posset, jota voisi kuvailla lähinnä sitruunavanukkaaksi. Ohjeen löysin uusimmasta Glorian ruoasta&viinistä. Jälkkäri sopi kuin keltainen pääsiäiseen raikkaiden vietnamilaisten kevätrullien jälkeen.

2 dl kuohukermaa ja 3/4 dl sokeria mitataan kattilaan. Seosta keitetään noin kolme minuuttia koko ajan sekoittaen. Joukkoon lisätään noin 1/2 dl sitruunan mehua. Seosta kannattaa maistaa, jotta saa omaan makuun sopivan sitruunaisuuden. Tämän jälkeen seos kaadetaan kahteen pieneen lasiin, lasit peitetään kelmulla ja nostetaan jääkaappiin. Possetin pitää antaa hyytyä kylmässä vähintään kaksi ja puoli tuntia. Jälkiruoka perustuu sitruunan hyydyttävään vaikutukseen. Possetin voi tarjoilla sellaiseen tai esimerkiksi marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti