sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Värikäs lohipihvi.


Kevääseen mainiosti sopiva lohipihvi maustetaan aasialaishenkisillä mausteilla ja syödään värikkään salaatin kanssa. Alkuperäisen Elle mat och vin -lehdestä olevan ohjeen mangon korvasin verigreipillä.

Kalamassan jauhaminen onnistui yleiskoneen puutteessa ihan hyvin myös Minuutti-Mikollakin. Minua ainakin helpottaa, kun voin pyytää kalaosaston henkilökuntaa poistamaan nahan lohesta valmiiksi ja ehkä myös kuutioimaan sen.

Värikkäät lohipihvit

400 g lohifilee
1/2 sipuli
1 keltuainen
1/2 dl kermaa
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1/2 ruukkua korianteria
suolaa
pippuria
voita

Kastike
1 lime
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
inkivääriä
suolaa
sokeria

Poista lohesta nahka ja kuutioi se, ellet ole pyytänyt kalamestaria tekemään sitä puolestasi. Laita monitoimikoneen kulhoon lohi, pilkottu sipuli, keltuainen, kerma, pilkottu valkosipuli ja chili sekä korianteri. Jauha tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muodosta massasta neljä pihviä ja paista ne voissa, noin 4 minuuttia per puoli.

Sekoita sillä aikaa salaatti verigreipistä, avokadosta, punasipulista, chilistä ja salaattisekoituksesta.

Tee kastike sekoittamalla yhden limen mehu ja 4 ruokalusikallista oliiviöljyä. Laita kuorittu valkosipulinkynsi joukkoon muutamaksi minuutiksi antamaan makua. Poista kynsi ja mausta kastike teelusikallisella raastettua inkivääriä, suolalla ja sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti