tiistai 23. lokakuuta 2012

Ruoka + Ihmiset = Juhla.

Jos reilu viikko sitten illallistettiin tähtien loisteessa, niin ei tämäkään viikonloppu kovin kurjissa tunnelmissa mennyt. Rakkaani täytti vuosia perjantaina ja synttäreitä juhlistettiin erilaisilla kokoonpanoilla pitkin viikonloppua. Yhteisenä nimittäjänä toimi ruoka, mikä nyt ei varsinaisesti varmasti yllätä ketään.

Juhlinta aloitettiin perjantaina kahdestaan pitkällä lounaalla Boulevard Socialissa. Ensimmäinen käyntikerta jätti suuhun oikein hyvän maun. Varsinkin jälkkäriksi syöty sitruunarahka-kinuskiviritelmä oli mielettömän hyvää.



Lauantaina juhlittiin useampaakin sankaria kavereiden kanssa illallisella Solnassa, Munkkiniemessä. Ihanat ihmiset, hyvä ruoka ja viini nostivat tunnelman kattoon.


Sunnuntaina viikonloppu sai hienon päätöksen kun perhe kokoontui sunnuntaipäivälliselle. Pöydän ympärille sai juuri ja juuri mahtumaan kymmenen aikuista ja viisi lasta. Tuolien riittämisen kanssa oli kyllä vähän niin ja näin, mutta onneksi matkalaukunkin päällä voi istua.


Synttärisankari saa valita aina haluamansa leivonnaisen ja kaikista mahdollisista hän valitsi unelmatortun. Lohi wellingtonin jälkeen söimme siis unelmatorttuviipaleista koottua kakkua. Ja ainakin sankari oli tyytyväinen.


Unelmatortun tein aivan perinteisellä reseptillä. Tein pohjasta tavallista ohuemman levittämällä tupla-annoksen taikinat kolmelle pellille, jotta sain viipaleista pienempiä. Voikreemin maustoin reilusti raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti