torstai 3. tammikuuta 2013

Joulun rääppiäisjälkkäri.


Joulun jäljiltä jää usein kaappeihin kaikenlaista pientä ja hyvää. Ruoat on meillä onneksi jo syöty ja kinkku + liemi on turvallisesti pakastimessa odottamassa hernekeittoa, mutta jotain herkkuja vielä löytyy.

Onneksi joulun rääppiäisjälkkäriin (onpa monta ä:tä) saa upotettua vaikka mitä. Ideana on sekoittaa hivenen pehmenneeseen jäätelöön, mikä tahansa jäätelö käy, meillä sattui olemaan Mövenpickin ihanaa talvimakua passion & krokantti, pilkottuja kuivahedelmiä tai rouhittuja pähkinöitä tai suklaata murskattuna tai jotain ihan muuta, mitä kaapissa sattuu olemaan.

Pehmeä jäätelö lusikoidaan piparkakulle, toinen piparkakku laitetaan kanneksi ja valmiit jätskipiparkakut laitetaan peitettynä pakkaseen. Nämä kannattaa ottaa sulamaan hetki ennen syömistä, niin makunautinto on parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti